Priča za laku noć

Priča za laku noć

Došao Lav na čelo preduzeća i zaposlio magarce da rade.
U prvo vreme, sve je išlo odlično. Lav je rukovodio, magarci radili, a poduzeće se razvijalo.
Posle nekog vremena, Lav je uvideo da ima mnogo novca, ali da nema slobodnog vremena, pa je odlučio da zaposli menadžera. I zaposli Lav Medveda kao menadžera, da rukovodi preduzećem.

Kao profesionalni menadžer Medved je tražio razne izveštaje, da bi mogao što bolje upravljati preduzećem, ali i da izveštava Lava. I tako je Lav uživao, Medved rukovodio, a magarci radili i još pride, pisali izveštaje za Medveda.

Posle nekog vremena Medved zaključi, da previše vremena provodi analizirajući te izveštaje. Zaposli tri Vuka kao poslovođe, čiji će posao biti, da od svih tih izveštaja, prave jedan, sažeti izveštaj Medvedu.
Da bi pokazali Medvedu, koliko su oni stručni i vredni, Vukovi su magarcima uveli još novih izveštaja.

Sada su magarci, pored redovnog posla i starih izveštaja, dobili pisanje i novih brojnih izveštaja. To ih naravno nije činilo srećnima, pa su počeli gunđati, jer su morali ostajati duže na poslu, da bi završili sve te izveštaje za Vukove.

Medved je uočio da moral u poduzeću opada, te je zaposlio Lisicu, da ga podigne.
Lisica je provodila ankete, organizovala razne kurseve, događaje i skupove u svrhu podizanja morala u preduzeću, ali sve to van radnog vremena i vikendom.
Magarci su sada već otvoreno pokazivali nezadovoljstvo, jer su imali sve više i više posla i sve manje i manje slobodnog vremena.
U isto vreme, Lav je primjetio, da profit preduzeća drastično opada, te je pozvao Medveda, Vukove i Lisicu na sastanak, da odluče što i kako dalje. ??
Na sastanku je odlučeno:
“Otpustiti pola magaraca ,da bi se smanjili troškovi poslovanja, a preostalim magarcima, umanjiti platu za 20%.”

P.S. u ovoj priči za laku noć

Svaka sličnost s realnošću je sasvim slučajna i zato se ova basna unapred odriče bilo kakve odgovornosti!

Oh da ne zaboravimo Laku noć.

foto: https://pixabay.com/