Питајте мог књиговођу

Наши верни читаоци, обраћају нам се, јер нисмо дуго писали. Као опозициона групација, наравно, да немамо никаквог утицаја на доношење одлука у Скупштини општине и влада вечита дилема да ли је бити у Скупштини или је бојкотовати, о чему често размишљају и посланици у Скупштини Србије.
У ситуацији када нема телевизијских преноса седница, тешко да до грађана и може да дође било каква истина из прве руке. Наш сајт прате они који имају живаца да прочитају, с обзиром да је све мањи број људи који прочитају у целу СМС поруку на мобилном телефону, остаје да се надамо да ће оно што ми радимо доспети бар до једног малог броја правдољубивог и пристојног света.
Једном кад прође све и ови оду са власти сазнаће се све и пробудићемо се презадужени, осиромашени обесправљени и највероватније без општине, јер миграција је све већа, самим тим и наталитет је изузетно мали.
Интересантна је последња седница Скупштине на којима су прошли извештаји о раду појединих установа и предузећа које је основала Скупштина.
Та предузећа су одговорна грађанима јер их воде партијски људи које сте бирали на изборима.
С обзиром да су планови пролазили са преко 20 гласова ЗА, време је да се запитамо а и ви који их гласате колико нас заиста коштају ове институције које бар колико знамо на терену немају неке значајније пројекте.
Ова власт је на власти од 2012. године зато посматрамо период од 5 година.

1. Библиотека 35.000.000 динара
Значајнији пројекат у претходној години, застакљивање терасе до игралишта са опремањем намештајем и гипсарско-електричним радовима коштало је око 20.000€ за те паре сазида се кућа. Да би директорка (СПС) избегла питања наших одборника рекла је обратите се књиговодству, као да је књиговодство потписивало рачуне и расписивало набавку, заборавља да је она одговорна пред Законом, а и пред Скупштином.

2. Дом здравља 30.000.000 динара
Директор (СНС) је реизабран иако је има доста неправилности у раду, изгубљене судске спорове и чудне јавне набавке. Последњи извештај му је прошао једногласно. Свака част вероватно тако треба. У цифри се не налазе плате радника које плаћа Република Србија.

3. Центар за културу 38.0000.000 динара
Центар за културу има манифестацију ФЕДРАС који у овој вредности заузима 60% трошкова, остало отпада на организовање манифестација и учешће на манифестацијама. Има уговор о делу са партијским човеком за кога на питање нашег одборника нисмо ни добили одговор а гласило је „Какве компетенције и зашто је Центру за културу потребан конобар“?
Познато је да глумци у позоришту морају да буду СНС прихватљиви, као и редитељ као и представе које морају да се прекрајају да неби вређале власт, иако су писане пре 100 година. Директорка (СНС)

4. Туристичка организација 16.000.000 динара
Директорка (СНС) реизабрана у новембру буквално не ради ништа осим манифестације „Стишко посело“ које се одржава једном годишње – крајем августа. Разумљиво је да нема осећај за локал јер има пребивалиште (стан) у Београду, стан у Пожаревцу – где и живи и породичну кућу у Црљенцу, због чега се осећа као да је одавде. Води спорове са јединим запосленим и има изгубљени спор око ауторских права за објављивање филма о манастирима Браничевског округа. Нема информацију колико је туриста посетило нашу општину, колико је странаца било у општини, колико је туриста ноћило у малобројним смештајним капацитетима. Публикације су јој шарене слике са нетачним информацијама.

5. ЈКП ЧИСТОЋА 300.000.000 динара
Предузеће које осим финасирања из буџета (90%) има мало и сопствених прихода, осим снабдевања водом пар села и одскора одношења смећа из домаћинстава, ово предузеће има половину радника који не раде ништа (седе у канцеларији, шефови, надзорници,…). Имају пар пројеката сређивања атарских путева у неким селима и то је све. С обзиром да су плате радника изузетно ниске, довољно је да се запитамо а где су паре?
Као и остале установе, и ово предузеће воли да се суди са радницима и колико нам је познато све спорове су изгубили опет на нашу штету. Директор (СНС).

У наредном чланку, остале установе и органи локалне самоуправе, предшколска, центар за социјални рад, црвени крст, општинска управа.

За 5 година Општина је предвиђала око 2.000.000.000 динара, а већину пара и имала на располагању.

У преводу коштали су нас око 1.400€ по глави ставновника.

Шта смо добили (не мислимо на појединце) као заједница?

 

Одборничка група УПП Покрет