Pismo za tebe

Malo Crniće, oktobar 2020.

Skoro smo i zaboravili kad su izbori bili, a bili su samo pre 100 dana. 

Šta su na doneli? 

Veliko ništa, ili što bi neko rekao, isto.

Na prethodnim izborima bilo je doduše više grupa građana, ali taj trend je sličan i u ostatku Srbije. Parlamentarne izbore, koji su istovremeno održavani, bojkotovala opozicija, pa je bilo potrebno stvoriti opoziciju grupama građana ili ujedinjavanjem manjih stranaka.

To nije ništa promenilo, opozicija u Srbiji je uništena, svaka kritička misao nema gde da se iznese, svi mediji su blokirani.

Priča o medijima na lokalnom nivou nama ne znači  realno ništa jer mi medije i nemamo u našoj opštini. 

Na listiću za opštinske izbore bilo je 6 lista od kojih se jedna zvala 1. Aleksandar Vučić za našu decu. 

Mi smo mala grupa građana koja je imala ovakvog protivnika. Realno nismo, ali s obzirom na propagandu i laži koje plasira ova grupacija od vrha pa do mesne zajednice mi smo prezadovoljni svojim rezultatom jer smo uspeli da dopremo do nekog. 

Bilo je slučajeva u selima gde su nam se ljudi sami javljali, kod kojih su išli naši aktivisti, koji su se kleli (iako im niko nije tražio), da će glasati samo za nas.  U tom selu nismo imali nijedan glas, a bar smo računali na 10 “zakletih”.

Idemo dalje. Danas sa ove opozicione strane imamo dve grupacije koje su do juče bile vlast sa njima. Očekivali smo i SPS da se nađe malo na ovoj strani, ali ima vremena. 

Bivši zamenik predsednika opštine i njegova grupa građana ostala je na opozicionoj strani. Bivši šef odborničke grupe i njegova grupacija ostala je na opozicionoj strani. 

Mi se držimo svog kursa i težimo da ostvarimo svoje ciljeve. Osnovni cilj je da opština mora isto bez razlike da brine o svakom svom građaninu. 

 


 

Malo Crniće, februar 2017.

Pismo za tebe prijatelju,

lokalni izbori u opštini Malo Crniće su prošli davno. Sajt koji nam je bio u obliku predizborne i izborne kampanje mora da pretrpi promene.

Od izbora do danas nisu se dogodile značajnije promene, bar u našoj opštini.

Smanjen je broj direktora koji su iz naše opštine, protiv čega smo se borili i borićemo se i dalje.

Veliki broj odluka lokalna vlast je donela na štetu građana  opštine Malo Crniće i to je ono o čemu ćemo vas obaveštavati ubuduće.

Ono što želimo da znate, da smo opozicija u našem opštinskom Malocrnićkom parlamentu.  Da zastupamo vaše i naše interese zato vas pozivamo da nam pišete. Mi ćemo postaviti pitanje umesto vas ne spominjući vaše ime.

Bili su među nama i oni koji su neiskreni i kojima nisu bitni interesi građana, već lični interesi. Oni su pristupili vlasti i tamo zastupaju samo sebe, pokušavaju da na vašu štetu što više prigrabe za sebe.

Možemo diskutovati o svemu, trudićemo se da kao i do sada na svako vaše pitanje, ako ne znamo da pronađemo odgovor.

Borba se nastavlja i protiv bele kuge i protiv nepravde.

Mi smo prava opozicija, nismo ucenjena i uplašena.

Čime može lokalna vlast da nas uplaši?

Imali smo 5 odbornika ali na žalost Emina Mladenović je napustila našu odborničku grupu i prišla vladajućoj većini. Zbog ličnih interesa zaboravljajući da su joj glas dali baš oni koji su bili protiv ovih kojima je prišla.

Vaš UPP Pokret za opštinu Malo Crniće