Ne nemoj mi prići, hoću izdaleka

I poslednja sednica Skupštine opštine nije se mnogo razlikovala od ostalih, na žalost nema direktnih prenosa i snimaka kao ranije, pa vi građani niste u mogućnosti da vidite šta se dešava tako da moramo da vas obaveštavamo bar na ovakav način.

Između svih ostalih na poslednjoj sednici je briljirao predsednik Opštine, ponašajući se da je veći od Skupštine i na blago preteći način se obraćao našim (opozicionim) odbornicima.

Naš predsednik se pravi da ne zna:

Kada je izabran na tu funkciju postao ste predsednik svih građana odnosno 2257  onih koji su „glasali za Njega“ i 4080 koji nisu glasali za Njega, kao i oko 5000 onih koji nisu izašli na izbore. Na osnovu ovoga zaključite da ima više onih koji nisu glasali za Njega.

Njegovo bezobrazno obraćanje svima nama koji nisu glasali za Njega vređa većinu a posebno ovih 1000 koji su glasali za našu grupaciju.

Da li možda znate da trenutno imaju budžet Opštine veći nego prethodne tri opštinske vlasti zajedno?

Postavili smo pitanje zašto se čuva novac u budžetu, štedi, dok masovno naši građani napuštaju opštinu, teško žive, a mladi koji ostaju ne odlučuju se za rađanje dece.

Da li znate da je u 2016 godini na području opštine rođeno oko 50 dece, a i ove godine nije bolja situacija?

Vade se da nema projekata, da li su nešto uradili po tom osnovu?

Da li su zaposlili ili uposlili (kako god), ljude koji znaju da pišu projekte, mislimo na onu dvojicu u komunalnom, na ovoga u Centru za kulturu, na pomoćnike savetnike i razne volontere koje su doveli u opštinu?

Sreća je što smo posle 16 godina od promena došli na red da nam Republika asfaltira regionalne puteve inače bili bi rupa između Požarevca i Petrovca na Mlavi.

Koje projekte finansirate iz budžeta?

Vašare, seoske zavetine, bicilijade, motorijade, pasuljijade, čorbijade.

Šta je sa divljim deponijama? Imaju akcione planove za sve ništa se ne sprovodi.

To ne moraju naši odbornici da im kažu, već to narod vidi i sam.

Šta se ulaže u poljoprivredu?

Kome se pomaže u poljoprivredi?

Kako mesne zajednice troše pare?

 

Sve funkcionere u opštini zaposlili su građani (koji su glasali na izborima), razmišljajte lokalno, odgovorni su građanima za svako dobro i loše koje urade.

Prvo što na sednici ne postoji osnovna kultura (domaće kućno vaspitanje), već ne postoji ni uvažavanje drugačijeg mišljenja, a mi samo pitamo ono što građani žele da znaju. Na žalost politikom se bave oni koji hoće, a ne oni koji umeju i znaju.

Na pitanja naših odbornika Predsednik opštine izlazi i recituje pesmice Mike Antića.

Prijateljski savet, kada recituje, neka dobro proveri da ga ne zezaju saradnici, recitovao je pesmu koja se uči u srednjoj školi. Šta god to značilo.