za građane koji žele da učestvuju u kreiranju bolje budućnosti- satira i izjave odborika koje ne prenose lokalni mediji.

KOLIKO KOŠTA OBRAZ?

KOLIKO KOŠTA OBRAZ?

Opština Malo Crniće postala je jedna od većih trgovačkih centara u Braničevskom okrugu, ili, kako se u narodu kaže PIJACA. Trguje se na veliko i malo, zavisno od toga da li je velikoprodaja ili maloprodaja. Kad je u pitanja „maloprodaja“, sve se rešava lako.

 • Hoćeš da budeš član Biračkog odbora, dobićeš dnevnicu i neki dinar više…?
 • Nije da hoću, moram. Ne radim nigde….Nemam čime decu da hranim…
 • Glasaj za SN, plaćamo u kešu. Pokupi prijatelje i reci da će na ruke dobiti novac.
 • Dogovoreno….ali, nemoj posle da se psujemo….(a dešava se – biva i psovki.
 • Ideš na miting…videćeš velike gradove, sendviča koliko hoćeš, kisele vode i sokova, povedi i decu. Uz to i neki dinar pride….
 • Nikad nismo videli Beograd. Nismo imali para a i nemamo za hleb. Jednim udarcem nekoliko muva….hvala na ponudu.
 • Radi kampanju za SNS u svom selu, dobiće ti ćerka dobro radno mesto…
 • Zaista, e za nju bi život dao…odradiću to…
  I tako….teku razgovori, dogovori…ali to je sitno…što bi mi rekli „sitna boranija“, koju neko posle baca u kontejner koji prazni JKP „Čistoća“, ali ona već pripada VELEPRODAJI….
  Direktorka i rukovodeća mesta su skuplja….moraš da igraš kako ti se svira, i ono što znaš i ono što ne znaš…ako dođe do Suda plati Opština, ako ti zameri koreograf da ne igraš lepo….smene te i malo kasnije imenuju ponovo i to je to….
  Nego nas zanima „KOLIKO KOŠTA OBRAZ“….proveren trač i istinit je…U Malom Crniću, se kupuje i obraz i duša koja nikad neće pripadati njima. Možda za kratko vreme, dok neko ne ponudi više…
  Ne ovde nije kriv ONAJ, koji kupuje – kriv je, jeftin, folirant – prodavac. Sve se može prodati: kuća, njiva, voćnjak, auto, garderoba, prijateljstvo, i mnogo toga, ali OBRAZ, KARAKTER, DUŠA, to je kao da si prodao deo sebe, svoje meso, kao da si dete prodao…nešto što si godinama negovao, ljubio, pazio da ne uprljaš. Interensatno….Taj obraz je oduvek bio prljav, kvaran, egosistički i voleo je samo lepo da izgleda i pude pred kamerama, ali ga je KVALITETAN PUDER, I profesionalno FOLIRANJE, skrivao….

Slučajno je uočen pravi odraz i izgled pravog, prodatog obraza i buknulo je pitanje, KOLIKO KOŠTA OBRAZ? Košta, zaista mnogo, ali je jeftino prodat…tek za neko vreme, ali dovoljno da prodavac izgubi poštovanje, ugled, i sve što je imala. Da žena je! Direktorka Biblioteke, prijavila boravište u Toponici, kod prijateljice Antilete Živković, koja je otputovala za Nemačku.

I da se ne lažemo…ne iz humanih razloga što voli prijateljicu i da joj time pomaže, ne zato što voli Stig i opštinu Malo Crniće, ne zato što voli SNS i biblioteku…nego voli DIREKTORSKO MESTO…pa bilo gde, makar i u selu, iako je kao takozvana „dama“ navikla na gospodu i poslanike, što je svima poznato.
VELIKA SRAMOTA !

Ne za onog ko kupuje – nego za onog ko OBRAZ PRODAJE….
Uostalom….ne interesuje nas koliko košta. Ali čim se Danijela Božičković Radulović, koja je živela u gradovima: Bela Crkva, Vršac, Petrovac na Mlavi, odlučila na ovaj korak, MORA DA JE SKUP….