za građane koji žele da učestvuju u kreiranju bolje budućnosti- satira i izjave odborika koje ne prenose lokalni mediji.

Kako je Korona uništila turizam u opštini Malo Crniće

Kako je Korona uništila turizam u opštini Malo Crniće

Na pitanje naših odbornika svake godine kada se usvaja izveštaj o radu turističke organizacije,

  • Koliko noćenja je bilo u našoj opštini u prethodnoj godini,
  • Koliko je novih turista dovelo silno štampanje propagandnog materijala.
  • Koliko je turista dovelo trošenje novca na Sajmu, koji podrazumeva zakup prostora, razna štampanja, a najskuplji je račun iz kafane gde opštinska bulumenta (funkcioneri) zaglave posle posete štandu na sajmu?
  • Da li posetioci Stiškog posela dolaze na manifestaciju zbog estradnih zvezda ili zbog same manifestacije, odnosno da li je angažovanje skupih pevača opravdano?

Pošto se ne snimaju više sednice Skupštine opštine tako da postavljena pitanja kao ni odgovore ne mogu da vide naši građani.

Na ova pitanja nikada nismo ni dobili odgovore.

Ovu organizaciju vodi direktorka, poreklom iz našeg kraja sa adresom u Beogradu i boravkom u Požarevcu.

Zašto je ovo bitno ?

Zato što deo poreza na platu ide opštini Savski venac, a ne Malom Crniću. S obzorom da nije usamljen slučaj polovina radnika u opštini nisu iz naše opštine, nećemo da otvaramo temu.

Direktorku je postavio SNS u decembru 2012 godine kao vršioca dužnosti i kasnije u nameštenim konkursima ona produžavala svoj mandat uz blagoslov Upravnog odbora i naravno vladajuće većine.

Direkorka nije imala radno iskustvo koje je tražio Zakon o turizmu, imala je neko radno iskustvo u turizmu tipa osobe koja raspoređuje goste u restoranu i čuva kapute.

Završila je PMF u Novom Sadu diplomiravši sa ukradenim radom svog radnika Gorana Stokića koji je prvi imao rad o turizmu o opštini Malo Crniće prepisavši ga od reči do reči.

Rad je plagiran od reči do reči zove se “Turistički potencijali opštine Malo Crniće”. Dobro povučenim vezama Senat univerziteta je prihvatio mišljenje fakutlteta da rad nije plagiran već da su oba kandidata koristila iste izvore.

Glupost!

Onaj ko prepisuje prepiše i izvore. Srećom plagijat ne zastareva, dokazaće se kad tad.

Zašto je ovo važno?

Zašto što oganizaciju vodi osoba koja prima platu sa fakultetskom diplomom a nema je.

Što je najgore ni zakonski ne ispunjava uslove za to mesto. Što bi rekao Goran Dačić, flagrantno kršenje zakona.

Dolaskom na mesto direktorke Turističke organizacije zaključila je da razvijanje seoskog turizma nije za našu opštinu, već razvoj sportskog i rekreativnog, kao što je američki fudbal i paraglajding.

“Sve što je dotad urađeno nevalja i da je potrebno da se počne ispočetka”. Manifestacija Stiško poselo je bezveze, pokušala je i da promeni datum, sadržaje neke je ukinula, kao što je likovna kolonija, promo lice sestre Jelice.

Kulturno umetnički program da nema puno folklora i td. Pošto imamo tekst o Stiškom poselu nećemo i ovde o njemu.

Pročitajte i Sve je zrelo za Stiško poselo

Za ovih dva mandata direktorka je sebi duplirala platu, kupila stan, auto, otpustila jedinog radnika, postavila 3 informativne table, i kitila se tuđim perjem kao što je pešačka staza od Bubnja do Kule, paraglading stazom ni za jedno nije zaslužna.

Organizovala je dečije nedelje što nije posao Turističke organizacije.

Izgubila 2 sudska spora. Jedan od 1.500.000,00 dinara i drugi od 2.000.000,00 dinara.

Trošile se državne (pare građana) samo tako.

Na predlog našeg odbornika da se pokrene postupak izglasavanja nepoverenja direktorki većina je glasala protiv iako su svesni da time saučestvuju u lopovluku.

I za kraj zamislite da ste turist koji putuje u neki nepoznat kraj i pronađete sledeće obaveštenje o destinaciji:

Kojim turistima trebaju udruženja žena, ekološka i lovačka udruženja i udruženje pčelara?

Koje usluge pružaju ova udruženja turistima?

Dok corona vlada tiho i podmuklo, postoje mnogo opasnije bolesti od covida19, to je kleptomanija, zavist, nepotizam, sujeta, korupcija, zapošljavnje za novac to su ovi vratili na velika vrata….. nastavite niz sami.