Где сам ја то?

Допире непријатан смрад споља и брзо затварамо прозоре. Мој комшија има интересантан начин да ме подсети где живимо. да живимо у септичкој јами у којој сваки појединац који има заштиту било кога може да мокри по осталима.

После београдских избора велике су шансе да се погасе неке странке, с обзиром да имају огранке и у нашој општини десиће се и овде. Што је нагоре без обзира на велику тортуру према неистомишљеницима владајућих локалне одборе те странке у целом Браничвском округу воде дилетанти. Људи који су на превару слично као и ови што су на власти дошли на чело тих одбора. Тако да у нашој општини ту демократску странку води човек који је након промена 2000 из радикалне странке прешао у ДС, а одборник је човек који је 2011 из СПС прешао у ДС.

И можемо да се правимо да знамо да се бавимо политиком, на жалост они који подржавају знају додуше имају кратко памћење али се сећају свега битног и лошег, а добро заборављају.

Писац овог чланка је био члан ДС у Малом Црнићу, додуше није су учланио овде али је своје чланство из 1998. године пребацио овде јер је овде почео да живи.

Доживео сам да свашта, највише сам осуђиван од групе тупаџија који су за разлику од мене учланили се из интереса, јадних са максимално средњом школом и жељом да буду главни и водећи.

Додуше то се показало да народ воли, јер на селу обично и живе слични људи, они који су из разноразних разлога стали ту где јесу и остали.

Због система “паметнији попушта”, свуда па и таквим организацијама, паметни виде да немају поштеног саговорника са друге стране и повлаче се и не баве се политиком.

Међутим време ми показује да сам био у праву, све мање је школованих, они напуштају и одлазе, све мање је паметних јер и они траже начин да оду негде где ће бар неко да их цени као личности.

Кад они сви оду на жалост лекар не може да буде свако, инжењер не може да буде свако, професор и наставник не може да буде свако, јер ако то буде свако онда ћемо умирати од грипа, школе ће завршавати неписмени људи, неће имати ко да нам поправи струју, воду, ауто.

Поносимо се људима из нашег краја који су познати у свету. На жалост ниједан неписмен није измислио ни струју ни мотор ни аутомобил ни сејалицу ни косачицу ни плуг а ни комбајн.

Зашто терамо децу да уче, а на изборима бирамо да нас воде неписмени и нас и ту нашу децу (онима који немају деце извињавам се)?

Осим поменутог ДС идентична помало и гора ситуација је и у осталим одбрима које заокружујете на локалним изборима. Додуше ту вас зезну па напишу неко друго име неко познато некога ко ни не зна где се налази Мало Црниће, а камоли ваше село.

Исто тако не оправдавам људе који кажу морам због…….

Да су тако размишљали наши преци, ми би били Турци одавно или можда боља варијанта немци, били би друге вере и нације.

Свако деловање данас директно утиче на сутра, а нећемо никог заборавити ко је преобукао ношњу и представља се као нова личност.

И тако кад Закон буде важио и за мене и мог комшију исто и за сваког човека без обзира на статусни симбол, онда ћемо живети слободни, овако остајемо овде где смо и трпимо смрад а правимо се да тако мора.

Smece foto by pixabay