Gde sam ja to?

Dopire neprijatan smrad spolja i brzo zatvaramo prozore. Moj komšija ima interesantan način da me podseti gde živimo. da živimo u septičkoj jami u kojoj svaki pojedinac koji ima zaštitu bilo koga može da mokri po ostalima.

Posle beogradskih izbora velike su šanse da se pogase neke stranke, s obzirom da imaju ogranke i u našoj opštini desiće se i ovde. Što je nagore bez obzira na veliku torturu prema neistomišljenicima vladajućih lokalne odbore te stranke u celom Braničvskom okrugu vode diletanti. Ljudi koji su na prevaru slično kao i ovi što su na vlasti došli na čelo tih odbora. Tako da u našoj opštini tu demokratsku stranku vodi čovek koji je nakon promena 2000 iz radikalne stranke prešao u DS, a odbornik je čovek koji je 2011 iz SPS prešao u DS.

I možemo da se pravimo da znamo da se bavimo politikom, na žalost oni koji podržavaju znaju doduše imaju kratko pamćenje ali se sećaju svega bitnog i lošeg, a dobro zaboravljaju.

Pisac ovog članka je bio član DS u Malom Crniću, doduše nije su učlanio ovde ali je svoje članstvo iz 1998. godine prebacio ovde jer je ovde počeo da živi.

Doživeo sam da svašta, najviše sam osuđivan od grupe tupadžija koji su za razliku od mene učlanili se iz interesa, jadnih sa maksimalno srednjom školom i željom da budu glavni i vodeći.

Doduše to se pokazalo da narod voli, jer na selu obično i žive slični ljudi, oni koji su iz raznoraznih razloga stali tu gde jesu i ostali.

Zbog sistema “pametniji popušta”, svuda pa i takvim organizacijama, pametni vide da nemaju poštenog sagovornika sa druge strane i povlače se i ne bave se politikom.

Međutim vreme mi pokazuje da sam bio u pravu, sve manje je školovanih, oni napuštaju i odlaze, sve manje je pametnih jer i oni traže način da odu negde gde će bar neko da ih ceni kao ličnosti.

Kad oni svi odu na žalost lekar ne može da bude svako, inženjer ne može da bude svako, profesor i nastavnik ne može da bude svako, jer ako to bude svako onda ćemo umirati od gripa, škole će završavati nepismeni ljudi, neće imati ko da nam popravi struju, vodu, auto.

Ponosimo se ljudima iz našeg kraja koji su poznati u svetu. Na žalost nijedan nepismen nije izmislio ni struju ni motor ni automobil ni sejalicu ni kosačicu ni plug a ni kombajn.

Zašto teramo decu da uče, a na izborima biramo da nas vode nepismeni i nas i tu našu decu (onima koji nemaju dece izvinjavam se)?

Osim pomenutog DS identična pomalo i gora situacija je i u ostalim odbrima koje zaokružujete na lokalnim izborima. Doduše tu vas zeznu pa napišu neko drugo ime neko poznato nekoga ko ni ne zna gde se nalazi Malo Crniće, a kamoli vaše selo.

Isto tako ne opravdavam ljude koji kažu moram zbog…….

Da su tako razmišljali naši preci, mi bi bili Turci odavno ili možda bolja varijanta nemci, bili bi druge vere i nacije.

Svako delovanje danas direktno utiče na sutra, a nećemo nikog zaboraviti ko je preobukao nošnju i predstavlja se kao nova ličnost.

I tako kad Zakon bude važio i za mene i mog komšiju isto i za svakog čoveka bez obzira na statusni simbol, onda ćemo živeti slobodni, ovako ostajemo ovde gde smo i trpimo smrad a pravimo se da tako mora.

Smece foto by pixabay