za građane koji žele da učestvuju u kreiranju bolje budućnosti- satira i izjave odborika koje ne prenose lokalni mediji.

Da li veruješ

Da li veruješ

Image by Bernd Müller from Pixabay

Ako veruješ da su penzioneri budućnost Srbije onda predlažem da ovde staneš i ne čitaš dalje.

Zbog toga što svaka vlast misli da je u penzionerima budućnost zato imamo veliki nedostatak mladih, zato je negativan prirodni priraštaj stanovništva i zato i ovo malo mladih koji se iškoluje ovde napusti zemlju.

Penzioneri su stabilno biračko telo prošlosti (SPS-a) i PUBS-a koji ne znam na koji način ih privlače, mada doduše PUBS nikad nije samostalno izašao na izbore pa nije baš jasno koliko biračko telo imaju.

Elem, šta ćete prijatelji kada vam ostanu samo penzioneri.

  1. Morate da im date penziju (ko će da im zaradi)
  2. Morate da ih lečite (ko će da ih leči, i još su dodatan trošak)
  3. Najstariji umiru.

Ideja da se nadomeste migracije otvaranjem granica.

  1. Kroz Srbiju je prošlo milioni izbeglica, svi su hteli u Evropsku uniju (čak i oni znaju gde će samo mi ne znamo) i niko nije hteo da ostane ovde
  2. Oni će da glasaju za vlast. To je najveća zabluda imaće svog kandidata za predsednika, nametaće svoju kulturu, veru i ako dođu mlađi ljudi mi ćemo nestati kao da nikad ovde nismo bili i bićemo manjina na svojoj “dedovini”.

Razlika imeđu nas kao domaćina ekonomskih eventualnih migracija za razliku od nemaca i austrajanaca je u tome što mi kod želimo da radimo, dok u našoj trenutnoj situaciji ako dođu izbeglice sa malo većom ušteđevinom mi ćemo opet da radimo za njih i daćemo im subvencije da bismo radili kod njih, umesto da ih zaposlimo u našim firmama i ojačamo naše poslodavce.

Da se vratimo na penzionere.

Da li su oni budućnost Srbije.

Većina njih veruje da su njihova deca i unuci srećni u inostranstvu.

I oni su srećni i brinu se za više ciljeve koji ne postoje osim na televiziji. Oni su srećni u zlatnom dobu koje postoji samo na televiziji koju plaćaju i okviru računa za struju i kao kablovsku. Pojedinima petina plate ide samo na televiziju koja ih laže i na kojoj je sve lepo i veselo.