Bolje vreme, Nova godina

 Bolje vreme,

Često čujemo doći će bolje vreme. To je kada očekujemo da nam neko drugi donese bolje vreme (Deda Mraz). Koliko vas ili nas veruje u deda mraza?

Na žalost taj lik ne postoji. Kao i što ne postoje likovi poput baba roge, vampira i ostalih bića kojih ima više za plašenje nego onih koji nam žele dobro.

Moramo nešto da promenimo u glavama. Da odredimo sopstvene standarde, da smanjimo gledanje bajki na TV.  Da se probudimo u sadašnjem vremenu. Sadašnje vreme kreira budućnost.

Ovo danas je naše vreme i onako je kako ga vidimo i doživljavamo. Da li će nam biti bolje zavisi od nas samih, od naših kriterijuma, cene, razmišljanja i planiranja.

Kaže baba svi su rođeni da brinu svoje brige, tako da nije važno gde se rodiš imaš svoju svrhu, cilj razlog. Biraš da li ćeš da tuguješ ili uživaš, svojim postupcima kreiraš život, prvo svoj a zatim i ljudi u tvojoj blizini.

Ne sumnjaj da svi imaju dobre namere, naravno, stara poslovica kaže “put do pakla, popločan je dobrim namerama”.  Iz sveta iz koga dolazi čovek sa kojim se ne slažete, njegove namere su dobre. Gubiti vreme raspravljajući sa tzv budalama se ne isplati, jer u njegovom svetu ti nisi u pravu i to niko ne može da mu promeni.

Sledeća godina je tvoje vreme, uživaj u svakom neponovljivom danu, razmišljaj o tome da si ti kreator svog života i zajednice u kojoj živiš.

Strah te je? Od čega?

Bolje Vreme, Nova godina
Preuzmite odgovornost 2018